top of page

Pressure Canning NL Community

Public·283 Canner

Hallo :)

kan ik onderstaande in de pc doen?


750 gram half om half gehakt

  • 5 uien fijngesneden

  • 1,5 bollen knoflook fijngesneden

  • 0,5 bos bleekselderij de stengels fijngehakt


Sabrina Vermeer-Bongers
Laura
Laura
Oct 05

Kan zeker! Ik gebruik bij boullion blokjes wel gistvrije. (Al zal het niet veel zijn)

Like

Vraag

Wie van jullie is bekend met het merk

"All American Pressure Canner" en heeft daar ervaring mee?

Zij verschepen over het algemeen NIET naar Nederland dus ik vroeg me af of een van jullie er al in geslaagd is er een te bemachtigen.


Hoor het graag!

Ik heb geen ervaring met All american, wel met presto, die heb ik via ebay besteld in Amerika, dat was voordat Lisa begon met pressure cannen.

Like

Ik vraag me af of je ipv zout peper en kruiden. Ook een bouillon blokje kan gebruiken in de soep . Kan dit met pressure cannen samen gebruikt worden?

Ik heb geleerd dat eigenlijk alles aan kruiden kan, zelfs dus bouillonpoeder of blokjes.

Like

Even een technisch vraagje: ik let altijd op het metertje, dat die op 11 psi blijft. Mijn gewichtje gaat pas trillen bij 11,5 psi (zie foto)


Nu las ik op de website dat het gewicht gaat sissen en draaien bij 10 psi ( ik heb de eerste generatie canmate, dus niet met 2 gewichtjes).


Totnutoe deed ik altijd het gas lager als het gewichtje ging draaien en sissen om hem weer terug te krijgen op 11 psi. Had ik hem dan moeten laten draaien?


En is mijn metertje misschien niet goed afgesteld?


Oké, dat heb ik ook, dus betekend het nu dat je gewoon op 12kan cannen? Ik was altijd bang dat het te hard ging maar dat kan dus eigenlijk niet Ik heb ook die eerste lichting van pannen. Met één gewichtje alleen die zwarte

Like

Hallo, ik heb via familie potten van de jumbo gekregen om te gebruiken voor wecken en pressure cannen, alleen zitten er gaatjes in de deksels helaas. Weet iemand of er voor dit soort potten ook ergens deksel te vinden zijn? De normale TO deksels passen niet.

Flessenland, kun je ook een poging wagen.

Like

Goedemorgen,

Sinds een paar weken heb ik een pressure canner en ben ik me flink aan het inlezen. Ik zie in Amerikaanse filmpjes dat er bij het inmaken van tomaten(saus) altijd acid of citroensap toegevoegd wordt. Is dit noodzakelijk? Verandert dit de smaak niet?

Hoi Inge, tomaten zitten net als peren op de grens of ze veilig ingemaakt kunnen worden of geweckt kunnen worden via de waterbad methode, ( dit is dus niet pressure cannen). Door het product iets zuurder te maken zakt het onder de veilige grens van 4.5 PH, om die reden wordt er vaak azijn of citroensap aan toegevoegd. Het hangt er vanaf hoeveel zuur je toevoegt of je het terug proeft in je saus.

Like

Ik heb niet zo'n goede ervaring met de drukmeter bij de nieuwe pan, deze blijft hangen tussen de 5-10 psi. Dus moet ik op het gewichtje cannen. Nu wordt in alle filmpjes die druk op 10 benadrukt, dus dat vind ik best wel lastig. En bij het afkoelen ontdekte ik dat op de meter 0 níet betekent dat de druk ook van de pan is. Gewichtje stond wel stil. Maar flink wat druk en stoom kwam er nog uit. Dat voel je.


Ben ik de enige met dit probleem, hoe doen anderen dat?


Ps dit is een tweede vervangende meter. Ik heb contact gehad met de support, ik moet het er maar nee doen of laten callibreren. Ze schijnen niet zo betrouwbaar te zijn, de meters.

Beste Erna, Als ik zo op het filmpje kijk dan heeft deze manometer inderdaad een kalibreer beurt nodig en is er helemaal niks mis met de manometer. Het probleem is dat tijdens het verzenden de manometer niet altijd heel nettjes behandeld worden door de pakket diensten. Zodra hij een tik krijgt kan hij meteen al afwijken. Maar om je gerust te stellen er is helemaal niks mis met de CanMate je kan werken vanaf het trillen van het gewichtje. Die is altijd lijdend. Als je wil werken met de manometer dan kan het zo zijn dat bij verzending hij weer iets afwijkt of je hebt geluk. Het beste is dus inderdaad op locatie laten kalibreren en weer voorzichtig meenemen en thuis met zorg behandelen want de meters zijn niet heel betrouwbaar en wijken snel af. Vandaar dat de CanMate geleverd word met het geschikte gewichtje op je woonhoogte dan heb je altijd een betrouwbaar iets waar je naar kan refereren. Wat vervelend dat het twijfels met zich mee brengt dat willen wij natuurlijk niet. Wij vinden het juist belangrijk dat je met zelfvertrouwen aan de slag gaat. Sorry dat dit twijfels opwekte. Mvg, Lisa Moll Ervaringsdeskundige Pressure Canning Products

Like

Ha allemaal,


Vandaag de pressure canner in gebruik genomen.

De meter komt niet boven de 9a10 uit.

Het rode gewichtjes maakt een enorm sissend geluid en draait heel hard rond.

Klopt dit?

De mijne blijft ook net onder de 10, net de helpdesk gebeld. Dat is normaal, maar heb je wel het ventieltje die bij je gewichtje hoort erop zitten?

Like

Hallo iedereen, ik zou graag preisoep pressure cannen maar heb de indruk dat prei niet echt aangeraden is op te pressure cannen?

Ik denk, dat dat vrij goed gaat, ik heb zelf venkelsoep gepressurecanned, lijkt me t zelfde. Ik denk alleen dat prei in zn geheel te zeer snot wordt, vandaar dat ze t afraden

Like

Weet er iemand toevallig waar je een maatje kleiner aan potjes kan kopen met een dubbele deksel zoals van pressure canning zelf?


Groetjes Romy

ian( I❤️biofarming)
Peggy’s moestuin biologisch

Hallo

Ball Mason Jar Crystal Regular 135 ml (4 pack) bij mason jar kitchen.nl. Heb er deze week de grote besteld wel nog niet toegekomen.

Like

Ik volg zorgvuldig de handleiding en heb alsnog lekkage aan handvaten. Ik weet echt niet meer wat doen. Ben altijd bang dat hij gaat droogkoken 🤯. Enige tips?

ian( I❤️biofarming)

Super service... mijn lekkage opgelost. ze hebben mijn deksel getest om vervolgens een nieuwe deksel toe te sturen.. vandaag opnieuw de pan gebruikt om mijn vlees te cannen... geen druppel meer bij de handvaten..! blij.

Like

Hallo allemaal, ik had altijd een klein moestuintje in mijn achtertuin, maar sinds kort ook nog een tuin in een kas. Veel meer oogst dus. Ik hou niet van zoet en zuur dus dacht ik dat PC misschien wel iets voor mij is. Ik overweeg dus een pan te bestellen. Ik vraag me alleen af hoe de smaak is. Wordt alles heel zacht en zompig of blijft alles redelijk knapperig. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.


Groeten, Pascale

Ik ben heel tevreden met de producten die ik tot nu toe verwerkt heb. sperziebonen vind ik veel lekkerder dan uit de vriezer, pompoenblokjes, groentesoep, courgetteblokjes op bouillon en kikkererwten. Alleen de aardperen doe ik niet meer, die werden mij te papperig. Helaas dit jaar niet zo'n goede oogst uit de tuin, maar ik kan het zeker aanraden.

Like

Goedemorgen allemaal,

Met redelijke spanning zijn wij, ik en mijn buurvrouw Ingrid, voor het eerst met de pan aan de slag. We gaan voorgegaarde bietjes cannen. Maar wilde toch even vragen of het klopt dat als er in het overzicht staat: (hot) dat dit product dus niet rauw gecanned kan worden?

ian( I❤️biofarming)

Ja inderdaad Jolanda, ik geloof ook dat dat inderdaad klopt.

Like

Hallo Allemaal,


Net nieuw in de community. Vandaag voor het eerst de Pressure Canner gebruikt voor sperzieboontjes. Nu gebruik ik herbruikbare potten van supermarkt. Ik vermoed dat ik iets verkeerd heb gedaan want ze zijn geen van allen vacuüm. (Zijn nog niet afgekoeld) Heb de warme methode gebruikt. Kan ik ze evt opnieuw in de canner gooien?

Vind het zo zonde van mijn boontjes uit de moestuin…

Iemand tips



ian( I❤️biofarming)

Dank voor jullie reacties. Helaas gebeurde er niks met de potten. Nog steeds niet vacuüm getrokken. Had me aan het juiste proces gehouden. Heb je online cursus aangeschaft Lisa. Toch maar de stoute schoenen aangetrokken en ze nog een keer gecand. Dan maar wat (te) gare boontjes. Heb er ietsje meer gekookt water bij gedaan. (Had me keurig aan de 2,5 cm gehouden de eerste keer) Randen afgenomen met azijn doekje.

Opnieuw gecand. En ze zijn dicht!!

Blij mee. Al doende leert men zeggen ze toch.

Like

Goedemorgen iedereen,

Hier een beginner met cannen. Vraagje, hoe lang duurt het bij jullie voordat er stoom uit de het ventiel komt? Met hete potten en heet water. Ik hoorde van iemand dat dat al binnen 5 minuten was. Bij mij duurt het al snel 20-25 minuten. Waardoor je groenten natuurlijk ook zachter worden... en dat wil ik liever niet.

ian( I❤️biofarming)

Het is echt zeer afhankelijk van waar je mee kookt. Sommige onderstellen hebben een turbo inductie als ik het even zo mag noemen en andere onderstellen duren inderdaad 20 min. Bij bij duurt het ook wel rond de 20 minuten aangezien ik een oud elektrisch kookplaatje heb

Like

Ik heb een vraag, mogen de potten ook onder water staan als je gaat cannen. En de volgende vraag is kan je ook 2 lagen potten tegelijk cannen

Zoals ik lees in de gebruiksaanwijzing moet je de canner ALTIJD vullen met 3 ltr water. Anders weck je de onderste potten en can je de bovenste lijkt mij.

Like

Ik heb de versie met 1 gewicht. (Om niet jaarlijks de drukmeter te hoeven callibreren) Kan ik ergens het 10 PSI gewichtje los kopen?

ik heb ook die met 1 gewichtje en die is gewoon voor heel NL goed

Like

Hallo iedereen,

Ik heb een enorm aantal courgettes en zou hiervan graag soep maken. Ik weet niet meer waar maar ik heb ergens gelezen dat courgettes moeilijke te pressure cannen zijn?

Hallo, ik heb courgette soup in de pc gedaan, alleen heb ik de soup nog niet doorgestoken/gemixt. Zoals ik ook bij pompoensoep zal doen, heb ik de courgette in blokjes gelaten.

De potten staan nu al van 14/7/24 in de kelder.

Vandaag een pot open gemaakt en de soep afgewerkt/gemixt. Na 3 weken nog altijd lekkere soep en niet zuur. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat deze soep ook deze winter nog te drinken zal zijn.

Groetjes Liesbeth


Like

Is dit normaal?!!


Hayco
Aug 11

Staat gewoon in de (digitale) handleiding van je CanMate canner onder het kopje "Onderhoud": https://www.pressurecanning.nl/kopie-van-handleiding "LET OP:

De CanMate is gemaakt van aluminium. Dat betekent dat de CanMate al na 1 of 2 keer

gebruik zwart gaat uitslaan aan de binnenkant. Dat ziet er minder aantrekkelijk uit maar komt

door de combinatiewerking van water en zuurstof onder druk en het aluminium. Aluminium

heeft de eigenschap dat in combinatie met water en zuurstof het een laagje vormt, de

zogenaamde alumina-film. Dat laagje beschermt de canner tegen corrosie. Dat laagje heeft

geen schadelijke gevolgen. Je kunt de CanMate nog steeds gebruiken als soeppan of

snelkookpan."

Like

Welke workshopvolger van vandaag, 4 augustus, heeft een foto gemaakt van de inductieplaat, of het merk opgeschreven. Mijn foto is blijkbaar niet goed gegaan.. dus kan er niet uit opmaken welke het is. Dank! Ook dank voor de leuke ochtend aan iedereen, de nieuwe ideeën en het ontmoeten van leuke nieuwe mensen. Dus twijfel je over de cursus... gewoon doen!

Nicole Andrea
kirsten.stoker
Lisa Moll
jansdewit
Aug 05

Heb hem ook net binnen super

Like
    bottom of page