top of page

Pressure Canning NL Community

Public·284 Canner

Klein vraagje

Heb de pints het dekseltje afgehaald met bijhorende tool

Super makkelijk

Nu moeten deze dekseltje uitgekookt worden of mag dit in de vaatwasser

Volgens een youtube filmpje van een amerikaanse die altijd pressurecanned, kunnen de deksels zo vanuit de verpakking gebruikt worden omdat ze in de canner worden gesteriliseerd. Gewoon schoon is dus voldoende. Ik had ze zelf ‘s avonds uitgekookt en vergeten uit het water te halen en toen kwam wat roestvorming. Dus niet doen.

Like

Hi, vandaag voor het eerst (beginneling) aan de slag met de pan (gauge). Zit ik wel met twee vraagjes, misschien weten jullie dat? Eerste vraagje over het gewichtje, gebruik ik de rode of de zwarte. Ik heb nu de rode gebruikt omdat ik dat op de videoles zag, maar verder lees/zie ik hier niets over (of gemist...). Tweede vraagje: ik krijg continue een hoge pieptoon, het lijkt erop dat de pan wat stoom lekt via de opening/gleuf bij het handvat op het deksel. Is dat OK? Groetjes, Hans.


Anne
Anne
Aug 06

Goedemorgen Hans, bij mij lekte er ook stoom via het handvat in het begin. Had ik blijkbaar de deksel er toch niet helemaal goed genoeg opzitten. Ik merk dat ik wel best wat moet drukken om de deksel daarna goed te laten sluiten.

Like

Welke workshopvolger van vandaag, 4 augustus, heeft een foto gemaakt van de inductieplaat, of het merk opgeschreven. Mijn foto is blijkbaar niet goed gegaan.. dus kan er niet uit opmaken welke het is. Dank! Ook dank voor de leuke ochtend aan iedereen, de nieuwe ideeën en het ontmoeten van leuke nieuwe mensen. Dus twijfel je over de cursus... gewoon doen!

Nicole Andrea
kirsten.stoker
Lisa Moll
jansdewit
Aug 05

Heb hem ook net binnen super

Like

De buit van vandaag. Pressure canned sperziebonen, en 4 potten komkommer ingemaakt. Recept "Bread and Butter cucumber pickles" van Melissa K Norris. De brine die ik overheb giet ik altijd in een potje voor de volgende keer. Wel natuurlijk eropzetten wat voor brine het is.

Floortje
jansdewit
Jeroen de Bruijn
Lisa Moll
bottom of page