top of page

Pressure Canning NL Community

Public·283 Canner

Hoi,

Vanavond bietjes verwerkt in de pc, maar nu open ik de deksel en is het water roze gekleurd. De potten hebben dus gelekt. Ik heb ongeveer 2.5cm ruimte gelaten (dat valt niet mee met die onregelmatige stukken biet. 30 min in de canner. Toen de druk op 0 stond heb ik het gewichtje er af gehaald, maar er kwam nog best wat stoom door het ventiel. Toch te snel de druk verlaagd? Wat denken jullie?

Martine Edixhoven

Goeie morgen

Dat er vocht lekt uit de potten is niet ongewoon. Heb ik ook reeds meegemaakt. Als de potten vacuüm getrokken zijn na afkoeling is alles in orde mijn inziens. Als je potten gebruikt met plateau deksel en ringen draai de ring eraf en controleer of je de pot kan tillen zonder dat de plateau lost. Bij beugelpotten los de beugel en als de pot kan gelicht worden bij het deksel zonder te openen is ook hier alles ok. Bij herbruikbare potten moeten de deksels naar binnen trekken. Als je op het deksel duwt en er is nog een klik te horen is de pot niet vacuüm, dus niet ok.

Dat er nog stoom lost na het lichten van het gewicht is ook normaal.

Hopelijk zijn je potten vacuüm getrokken en kan je op termijn genieten van de bietjes.

Groetjes

Like

Ha allen,


Het duurt nog even voor het echt koud is, maar dan is het tijd voor erwtensoep 😃 nu ga ik een flinke pan koken, maar ik vroeg me af of ik dit kan pressure cannen? En kan dat inclusief worst en vlees? (Ik zou de spek eruit kunnen laten, worst is ook al vet van zichzelf dus ik twijfel of dat kan). Bij kippensoep staat dat je het vet eraf moet scheppen, bij erwtensoep lijkt me dat lastig.


Iemand enig idee hierover? En ook hoelang het gecanned moet worden?


Bedankt voor alle reacties!

Groetjes Jolinda

Martine Edixhoven
karenhoofwijk

Hoi! Ik heb uit enthousiasme niet gekeken welk ventieltje bij welk gewichtje hoort.. er is er een met een groot en een klein gaatje in het buisje. Wie o wie kan mij vertellen welke bij het 10 psi gewichtje (de rode) hoort en welke bij het 15 psi gewichtje (de zwarte) ?? Dank!!



Uit het ventiel komt bij mij veel stoom, nu moet het 75 min in de canner, gas staat op zn laagst, ben toch bang dat de canmate droog kookt

Like

Hoi! 👋 Vorige week voor het eerst de pressurecanner geprobeerd. Ik heb de smaak te pakken! Ik wil nu meer dingen gaan cannen, waar halen jullie leuke recepten vandaan? (Bijvoorbeeld sauzen etc.) Ben benieuwd!

Peggy’s moestuin biologisch
lanulla
Aug 24

Like
bottom of page