top of page

Pressure Canning NL Community

Public·284 Canner

Hallo Allemaal,


Net nieuw in de community. Vandaag voor het eerst de Pressure Canner gebruikt voor sperzieboontjes. Nu gebruik ik herbruikbare potten van supermarkt. Ik vermoed dat ik iets verkeerd heb gedaan want ze zijn geen van allen vacuüm. (Zijn nog niet afgekoeld) Heb de warme methode gebruikt. Kan ik ze evt opnieuw in de canner gooien?

Vind het zo zonde van mijn boontjes uit de moestuin…

Iemand tips



ian( I❤️biofarming)

Dank voor jullie reacties. Helaas gebeurde er niks met de potten. Nog steeds niet vacuüm getrokken. Had me aan het juiste proces gehouden. Heb je online cursus aangeschaft Lisa. Toch maar de stoute schoenen aangetrokken en ze nog een keer gecand. Dan maar wat (te) gare boontjes. Heb er ietsje meer gekookt water bij gedaan. (Had me keurig aan de 2,5 cm gehouden de eerste keer) Randen afgenomen met azijn doekje.

Opnieuw gecand. En ze zijn dicht!!

Blij mee. Al doende leert men zeggen ze toch.

Like

Vraagje; vandaag heb ik liters Franse uiensoep, met balletjes, in de pressure canner gehad. Het was zoveel dat het in 2 keer moest. Echter toen de 1e batch in de canner zat en de rest ernaast stond te wachten zijn er deksels van de wachtende groep potten al vacuüm getrokken. Ik kreeg van 2 van de potten de deksel er niet meer af, zat dus goed vacuüm. Kan ik deze nu ook gewoon een jaar laten staan en dan nog eten? Bij de andere potten heb ik de deksels los gekregen en nu in de canner staan.


Helaas moeten ze toch nog echt even in de pressure canner om alle bacteriën te doden anders kan het alsnog in de toekomst ook gaan bederven.

Like

Hallo, heeft iemand een recept voor het inmaken van ' uit de kluiten gewassen augurken. Die krijg je na een weekje vakantie. Ik zou ze graag heel laten. Of toch beter in stukken snijden? Ik hoor het graag.

De ratatouille, gisteren gescand, in 3 verschillende soorten bokalen, is allemaal goed vacuüm getrokken.

Groetjes Liesbeth


Martine Edixhoven

Augurken kan je in zuur leggen, ik heb dit altijd zonder pc gedaan, maar voor de zekerheid wel in de koelkast bewaard. Snijden is niet nodig, als je potten hebt die groot genoeg zijn.

Het precieze recept kan ik nu even niet vinden. De augurken eerst een nacht in een vergiet laten staan met flink wat lepels zout eroverheen. Dan trekt er vocht uit. Daarna heel goed afspoelen. ( als je dit vergeet is het niet te eten weet ik uit ervaring).

De augurken stop je in steriele potten. Je kunt er naar smaak diverse kruiden aan toe voegen. Dille, peper, mosterdzaad. Gewoon er bovenop leggen.

Dan een deel azijn, met een deel water aan de kook brengen. Als je van zoet houdt kan je er suiker of honing aan toevoegen.

Deze vloeistof in de potten gieten, tot 1 cm onder de rand. Zo dat alles onder staat. Deksel erop. Na drie weken zijn de smaken lekker ingetrokken.

Langer dan e maanden hebben de potten bij ons niet in de koelkast gestaan.

Ben benieuwd of iemand met pc uit gaat proberen.

Like

Goedemorgen iedereen,

Hier een beginner met cannen. Vraagje, hoe lang duurt het bij jullie voordat er stoom uit de het ventiel komt? Met hete potten en heet water. Ik hoorde van iemand dat dat al binnen 5 minuten was. Bij mij duurt het al snel 20-25 minuten. Waardoor je groenten natuurlijk ook zachter worden... en dat wil ik liever niet.

ian( I❤️biofarming)

Het is echt zeer afhankelijk van waar je mee kookt. Sommige onderstellen hebben een turbo inductie als ik het even zo mag noemen en andere onderstellen duren inderdaad 20 min. Bij bij duurt het ook wel rond de 20 minuten aangezien ik een oud elektrisch kookplaatje heb

Like
bottom of page