top of page

Pressure Canning NL Community

Public·283 Canner

Ik heb niet zo'n goede ervaring met de drukmeter bij de nieuwe pan, deze blijft hangen tussen de 5-10 psi. Dus moet ik op het gewichtje cannen. Nu wordt in alle filmpjes die druk op 10 benadrukt, dus dat vind ik best wel lastig. En bij het afkoelen ontdekte ik dat op de meter 0 níet betekent dat de druk ook van de pan is. Gewichtje stond wel stil. Maar flink wat druk en stoom kwam er nog uit. Dat voel je.


Ben ik de enige met dit probleem, hoe doen anderen dat?


Ps dit is een tweede vervangende meter. Ik heb contact gehad met de support, ik moet het er maar nee doen of laten callibreren. Ze schijnen niet zo betrouwbaar te zijn, de meters.

Beste Erna, Als ik zo op het filmpje kijk dan heeft deze manometer inderdaad een kalibreer beurt nodig en is er helemaal niks mis met de manometer. Het probleem is dat tijdens het verzenden de manometer niet altijd heel nettjes behandeld worden door de pakket diensten. Zodra hij een tik krijgt kan hij meteen al afwijken. Maar om je gerust te stellen er is helemaal niks mis met de CanMate je kan werken vanaf het trillen van het gewichtje. Die is altijd lijdend. Als je wil werken met de manometer dan kan het zo zijn dat bij verzending hij weer iets afwijkt of je hebt geluk. Het beste is dus inderdaad op locatie laten kalibreren en weer voorzichtig meenemen en thuis met zorg behandelen want de meters zijn niet heel betrouwbaar en wijken snel af. Vandaar dat de CanMate geleverd word met het geschikte gewichtje op je woonhoogte dan heb je altijd een betrouwbaar iets waar je naar kan refereren. Wat vervelend dat het twijfels met zich mee brengt dat willen wij natuurlijk niet. Wij vinden het juist belangrijk dat je met zelfvertrouwen aan de slag gaat. Sorry dat dit twijfels opwekte. Mvg, Lisa Moll Ervaringsdeskundige Pressure Canning Products

Like

Het is weekend dus maar een klein voorraadje pastasaus gemaakt. Wel zo makkelijk dat je dat op een drukke dag dan zo van de plank kan trekken. Gemaakt aan de hand van het safe and tested recept van bernardin. Toch vind ik het wel een beetje spannend zo de eerste keer iets met veel vlees. 😅

Gaan jullie nog iets leuks/lekkers cannen dit weekend?

jansdewit
Sabrina Vermeer-Bongers
anna van der scheer
stephaniebakker211

Ziet er erg lekker uit jammie

Like

Gisteren de pessure canner ontvangen, maar ik ben er nog niet aan toe gekomen hem te gebruiken. Al wel schoon gemaakt, juiste ventiel er op (ik zit op 450meter) en heel veel lezen en filmpjes gekeken.

Ik was eigenlijk aan het kijken naar een weckpan, maar toen ik hier op kwam raakte ik erg enthousiast.

2 weken geleden heb ik ratatouille (zonder vlles) ingemaakt (potten omgedraaid toen ze warm waren), maar ik begin na al het lezen over botulisme me erg af te vragen of dit een goed idee was.

Mijn vraag: Kan ik de ratatouille opnieuw goed opwarmen, dan in potten doen en alsnog pressure cannen?

En de volgende vraag,: kan je sambal ook pressure cannen?

liane
Sep 07

bedankt, vandaag mn 1epoging wortel en courgette gedaan en dat lijkt iig geslaagd.

ik zal het met de sambal binnenkort een keer proberen.

Like

Hoi allemaal ! Ik wil deze soep graag cannen en ik denk dat dat moet lukken met deze ingrediënten maar ik gooi hem toch even in de groep. Wat denken jullie ? En dan 90 minuten ivm de ham of zou 75 genoeg zijn? Alvast bedankt weer !


Mariska Post

Ik denk dat het eraan ligt hoe groot je potten zijn. Grote potten 90 en kleine 75. De hitte moet goed tot in de kern doordringen

Like
bottom of page