top of page

Pressure Canning NL Community

Public·283 Canner

Nog een vraag. Kan je ook pressure-Cannen met weck potten ???

anne-janssen

Ja hoor, heb ik al meerdere keren gedaan, potten niet te vol doen. Ik blijf onder de streep van 'max' die op de pot staat.

Like

https://www.canr.msu.edu/news/preserving_and_preparing_michigan_grown_plums#


Hoi hier een recept om pruimen te pressure cannen op 6 psi…

Bij 10 psi weet ik dat je potten niet hoeft te steriliseren. Hoe zit dit bij 6psi??? En Zijn daar ook gewichtjes trouwens voor ?


Groetjes

Erna
Erna
Sep 08

Is dit dan meer een soort wecken, op 6 psi? Dan zul je ze moeten steriliseren denk ik.

En je moet zeker weten dat je drukmeter goed is afgesteld (de mijne wijkt af).


Ik zie nu, het staat in je link onder procedure, inderdaad de potten steriliseren.

Edited
Like

Hoi allemaal,


Ik heb een vraagje.

Het recept van sperziebonen geeft aan dat je warme potten ( omdat je ze moet steriliseren) en en warm water in de pressure canner moet gebruiken. Maar kun je ook met koude potten en met koud water beginnen in de pressure canner? Want wat ik begreep steriliseert de pressure canner toch vanzelf?

Ja hoor. sperziebonen rauw (schoongemaakt) in schone koude potten. Koud water erbij. 20 min in de canner als hij op druk is. (25 min. voor grote potten)

Like

Net lekker bezig geweest met het cannen van stoofperen. Helaas wel wat vocht verloren tijdens het cannen. De peertjes drijven en steken nu uit boven de vloeistof. Kan dit kwaad?


Janneke Van Zwolle Naar Zweden

Hoi J en C, dit kan geen kwaad, zolang als de vloeistof niet onder de helft van je glas uitkomt en je potten goed vacuüm zijn. Het kan zijn dat het deel boven de vloeistof gaat verkleuren maar dat is geen probleem.

Like
bottom of page