Hallo, ik moet nog voor de eerste keer gaan cannen en heb me al best ingelezen. ik dacht om courgette soup te maken (gewoon bouillon en pureren, zonder room of andere toevoegingen) en dit dan cannen volgens de richtlijn van soep. Is dit een makkelijke maaltijd om de eerste keer te proberen?
Pressure Canning NL Community
Ik voorzie een aardige oogst Patisson, iemand ervaring met cannen van deze vrucht? Ik oogst ze jong, dan zijn ze niet zo hard maar ook niet zo lang bewaarbaar. Ik heb nog ladingen gefermenteerde, en verwerkt in chutney en jams en en op zoetzuur van vorig jaar. Dus ik dacht, misschien in de pressure canner, kan dat? En hoe lang?
Officieel is het een pompoen, maar jong geoogst meer als een courgette.
Goedemiddag, afgelopen week mochten we plukken bij een lokale biologische boer en we mochten ook wat appels mee nemen of ja wat appels 2 volle kratten 😅
Nu wil ik deze verwerken, natuurlijk appelmoes en schil en kroon voor appel cider maar wie heeft er nog meer leuke recepten.
Alvast bedankt
Ik maak altijd in elk geval een aantal potten 'apple butter', zoals hier:
https://practicalselfreliance.com/apple-butter/
https://www.browneyedbaker.com/apple-butter-recipe/
Ik gebuik meestal het 2e recept. En appelazijn natuurlijk.
Gisteren mijn canmate pressure canner binnen gekregen! Was supersnel in Denemarken! En natuurlijk meteen aan de slag gegaan met het boontjes recept van Boerderij in een rijtjeshuis !
Dingen als pompoen en courgette kun je beter in blokjes of schijfjes cannen en als je het gerecht wilt gaan eten pas pureren.