Zo, dat was weer even het laatste. Morgen weer gewoon aan het werk 😅
Pressure Canning NL Community
Hallo..., gisteren voor het eerst mijn canner gebruikt. ik heb gewone schroefdeksel potten gebruikt, waarvan 1 pot de deksel al af was toen ik de pan opende😏hoe weet ik dat de andere potten wel goed dicht zitten? iemand ervaring hier mee? (ik vermoed overigens dat er teveel vet in de pot zat, ben vlees aan het cannen)
Ik dacht ergens gelezen te hebben dat je ook stoofperen (rauw) in wijn kunt cannen. Ik kan hier alleen niks meer over terugvinden. Iemand ervaring met stoofperen cannen? Of een andere optie om ze te conserveren? Heb er nogal veel. 🤪
Ik gebruik deze en ze zijn super lekker 🙂
https://aromalifestyle.nl/stoofpeertjes-uit-de-pressure-canner/
Gast dit goed? Hij blijft onder de 10 hangen?
Volgens mij, als dat gewichtje zo tekeer gaat, is t goed. Ik heb begrepen, dat t “klokje” minder betrouwbaar is, daarom moet deze ieder jaar opnieuw geijkt worden. Het gewichtje is en blijft betrouwbaar. Anders even morgen contact opnemen met de klantenservice
Als je potten vacuüm getrokken zijn en blijven zitten ze goed dicht. Ik heb dit ook wel gehad met mindere kwaliteit potten die dus niet geschikt bleken voor het pressure cannen, maar die ik wel voor wecken kon gebruiken. De rand van je pot goed ontvetten met een doekje met azijn voor je het deksel erop draait kan ook helpen.