top of page

Pressure Canning NL Community

Publicยท283 Canner

Goedemorgen,


Via via ben ik op pressure canning gekomen. Eerder had ik al aardappel blokjes geweckt met een scheutje zout. Kan ik deze aardappels ook nog in de pressure can doen?


Ik hoor het graag alvast bedankt,


Lutina


Lutina, ik weet niet of je al veel hebt gelezen over pressure canning en botulisme, maar Lisa legt ook op haar kanaal daarover uit. Ik heb een link van een video van haar en ze heeft hier later ook een miniserie over gemaakt, dan heb je in het kort even alles op een rijtje. (5) WECKEN GEVAARLIJK?! | Uitleg over BOTULISME | Veilig Voedsel Conserveren - YouTube

Like

Gisteren kidney beans in de PC. Ik had nog een zak droge bonen. Even op Youtube gekeken en je kunt bonen droog in de potjes doen. Niks voorweken. 1/5 cup in een pint pot. Beetje zout erbij. Opvullen met heet water. PC voor 75 minuten. Voor zo'n lange tijd doe ik 4ltr water in de pan, want er verdwijnt aardig wat stoom via t gewichtje. Dit zijn pasta sauce potten en daarvan gingen er 10 in de pan.

Werkt dit hetzelfde met gewone bruine bonen? Wil dit binnenkort ook gaan doen. Ook met Kikkererwten

Like

gisteren mais geoogst en gecanned. het water is een beetje troebel is dit ok?


daarna pompoen gedaan, eerst 2 minuten gekookt, maar toen waren mn potten nog niet klaar, dus heeft het nog even in het hete water gestaan voordat het de potten in ging, het was wat zacht, maar na het cannen isde onderste laag een compacte pompoenbrei geworden, is dit veilig? omdat je pompoenniet als een gepureerde massa in de pot mag doen?


Daarna nog butternut gecanned deze wel meteen na het koken in de potten gedaan. Deze zijn in stukken gebleven, maar ik had voor een laatste potje nog maar weinig over, dus die verder met water afgevuld, is dit ook goed houdbaar zo?


En dan nog een laatste vraag ๐Ÿซฃ

Pascale Peters
Mariska Post

Hoi Liane, Het gebeurd wel meer dat het water wat troebel wordt, dat is geen probleem. De potten waarvan de pompoen een brij is geworden kun je voordat je het gaat eten nog 10 minuten koken dan weet je zeker dat het safe is. De pot met minder inhoud en wat meer water is ook gewoon houdbaar. Als het goed gaat komt er niets van de inhoud tijdens het pressure cannen tussen het deksel en het glas naar buiten. Als dat wel gebeurd is je vacuรผm niet gegarandeerd en kan op termijn toch loslaten. Het kan zijn dat je potten niet geschikt zijn voor pressure cannen, Die potten die plakkerig zijn even markeren en extra in de gaten houden of het vacuรผm goed blijft. Je bent al aardig op weg en door het te doen en je vragen te delen kom je steeds verder.

Like

Goedemorgen,

Sinds een paar weken heb ik een pressure canner en ben ik me flink aan het inlezen. Ik zie in Amerikaanse filmpjes dat er bij het inmaken van tomaten(saus) altijd acid of citroensap toegevoegd wordt. Is dit noodzakelijk? Verandert dit de smaak niet?

Hoi Inge, tomaten zitten net als peren op de grens of ze veilig ingemaakt kunnen worden of geweckt kunnen worden via de waterbad methode, ( dit is dus niet pressure cannen). Door het product iets zuurder te maken zakt het onder de veilige grens van 4.5 PH, om die reden wordt er vaak azijn of citroensap aan toegevoegd. Het hangt er vanaf hoeveel zuur je toevoegt of je het terug proeft in je saus.

Like
bottom of page