top of page

Pressure Canning NL Community

Publicยท283 Canner

Bij ons op de boerderij in Denemarken lopen onze kippen los over het erf en zorgen voor de eieren. We hadden wat haantjes te veel en dan is bij mij de regel, wie het eerst begint te vechten gaat eruit๐Ÿ™ˆ๐Ÿ˜… Gisteren was het dus de beurt aan onze vechtjas en heb ik chicken stock (bouillon) uit het ball receptenboek gemaakt https://www.ballmasonjars.com/blog?cid=chicken-stock-pressure-canning .


Vandaag hiervan dus kippensoep aan de hand van het volgende recept van ball

https://www.ballmasonjars.com/blog?cid=homemade-chicken-soup


Een deel is in potjes gegaan, ook een potje bouillon. De rest staat in de pan te wachten voor als de kinderen vanavond koud en moe terugkomen van sporten.

Nicole Andrea
Anna zelfvoorzienend

Mooi toompje! En knap dat je je kip kan eten die je aangekeken heeft tijdens het voeren.. ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… ik kan het namelijk niet door mn strot krijgen dan..

En ik support dit soort lifestyle wel degelijk hoor!

Groetjes,

Kel

Like

Hallo,, Ik heb net verschillende groenten geplukt, doch weliswaar niet genoeg om de p.c. te vullen. Ik heb wortelen, prei, puntpaprika en gewone paprika, aubergine,brocoli, tomaten,venkel en zou die willen combineren om te cannen. Wat kan tesamen en voor hoelang? Bestaat er een uitgebreide listing met tijdsduur van de canning? Het zou mij erg helpen . Wat wordt het beste koud gepressure canned en wat best na blancheren?

Hallo,,

Ik heb net verschillende groenten geplukt, doch weliswaar niet genoeg om de p.c. te vullen. Ik heb wortelen, prei, puntpaprika en gewone paprika, aubergine,brocoli, tomaten,venkel en zou die willen combineren om te cannen. Wat kan tesamen en voor hoelang? Bestaat er een uitgebreide listing met tijdsduur van de canning? Het zou mij erg helpen . Wat wordt het beste koud gepressure canned en wat best na blancheren?

Unknown member
Sep 10

Ik had begrepen dat Koolsoorten kwa smaak anders worden. Die zouden beter ingevroren kunnen worden om de smaak te behouden

Like

Goedemorgen, nu een aantal keer de pressure cannen gebruikt. Potjes lijken goed gevacumeerd. Toen ik een potje open maakte kon ik dat gewoon met de hand doen, hoefde weinig kracht te zetten, hoorde wel iets van een plop. Klopt dit?

Zoals ik het heb geleerd is dat je de potten niet direct uit de pressure canner haalt, zodra je het deksel hebt verwijderd je laat ze dan nog een minuut of 5 -10 in de canner staan, daarna houd je ze horizontaal als je ze uit de canner tilt en zet ze op een tochtvrije plek op een doek 2 cm uit elkaar en daar blijven ze onbeweeglijk nog 16 uur staan. Na die 16 uur controleer je het vacuรผm en kun je ze labelen en opruimen, op deze manier geef je de potten de tijd aan te passen aan het drukverschil in de ketel en in de omgeving en een robuust vacuรผm te ontwikkelen. Het plaatje van het tweeledig deksel moet dan behoorlijk vast zitten op je pot.

Edited
Like
bottom of page