Is het mogelijk om Spruitjes te cannen?
Pressure Canning NL Community
Hallo,
Wat doen jullie met een pot jam waar een hoekje schimmel op zit bij het openen? Er zat nog wel enig vacuum op de pot. Online lees ik berichten dat alles weg moet en mensen die gewoon alleen de schimmelplek weg halen.
Groeten Ellen
Hallo, ik heb eens gelezen dat je de schimmel eraf moet scheppen en de jam dan nog eens moet doorkoken. Heb het zelf nog niet tegengekomen en geprobeerd.
Na het cannen van de tomatensaus zit er onder in de pot water of vocht, hoe kan dat of heb ik iets niet goed gedaan
Hoe lang staan de potten al? Vaak heeft dit gewoon even tijd nodig. Bij warmte zetten dingen uit, daardoor zit de saus nog helemaal tot bovenin de pot. Mijn ervaring is dat het na een tijdje staan al veel mooier verdeeld is.
Pressure canner als snelkookpan: Hoe veel water in de pan en hoe lang onder druk als ik bottenbouillion wil maken? Enkel van runderbotten en water omdat ik het ook aan mijn hond geef.
Ik heb eigenlijk geleerd op de school for traditional skills for homesteading van een chefkok dat je bottenbouiilon niet moet laten koken en zeker niet onder hoge druk. Je behoud alle mineralen uit de botten door het lang en langzaam te laten trekken bijv. in een crockpot. Maar voel je vrij om het anders te doen.
nee, spruiten, bloemkool, sla, olijven, sla, broccoli en aubergine is niet de pressure cannon. zie filmpje van boerderij in een rijtjeshuis