Gisteren opnieuw varkenswangetjes en -slaapjes gePCned. Heel blij met het resultaat.
11 potten met +/-600gr en 3 met +/-800gr zonet gecontroleerd op vacuรผm en alle zijn geslaagd. Rauw in de potten gedaan en een beetje ui tussen het vlees gelegd als extra smaakmaker. Ik heb wel, zoals ook mijn vorige batch, tegen alle regels in slechts een tijd van 30min PCnen aangehouden. De reden hierachter is dat wij dit toch nog steeds zeker 10 min laten sudderen om saus van het vocht te maken wanneer wij het gaan consumeren.
Ik las dat botulisme gedood wordt bij 20min op 121 graden. Dus denk ik met 30min wel safe te zijn. Maar dit is mijn volledige verantwoordelijkheid. Trouwens het vlees valt bij 70/90 min PCnen helemaal uiteen en dat vinden wij hier niet zo aangenaam.
Op de deksels van mijn potten zet ik steeds, bij controle, een markering hoeveel keer ik dezeโฆ
Hoi Marlies, ik heb een presto canner die niet werkt op inductie dus werk ik altijd met een los elektrische kookplaat van 2200 watt en daarmee werk ik het meeste buiten omdat het oogstseizoen de periode is van waarin de grote hoeveelheden uit de moestuin verwerkt moeten worden. Om de warmte uit ons huisje te houden hebben we speciaal daarvoor een buitenkeuken gemaakt waar we ook wecken en brood bakken. De kookplaat is van een behoorlijke diameter zodat er ruimte genoeg is voor mijn canner.