top of page

Pressure Canning NL Community

Openbaarยท426 Canner

Welkom Pressure Canners!


Leuk dat je een onderdeel bent van deze groep. Wij hebben voor jullie een video gemaakt die je meeneemt door de verschillende mogelijkheden van de community. Tip: Bekijk deze eerst voordat je actief aan de slag gaat.



ย 

Dit is de link voor de mobiele app:

http://www.mobileapp.app/to/xD8IWoG?ref=mamย 


Varkensstoverij

Gisteren opnieuw varkenswangetjes en -slaapjes gePCned. Heel blij met het resultaat.

11 potten met +/-600gr en 3 met +/-800gr zonet gecontroleerd op vacuรผm en alle zijn geslaagd. Rauw in de potten gedaan en een beetje ui tussen het vlees gelegd als extra smaakmaker. Ik heb wel, zoals ook mijn vorige batch, tegen alle regels in slechts een tijd van 30min PCnen aangehouden. De reden hierachter is dat wij dit toch nog steeds zeker 10 min laten sudderen om saus van het vocht te maken wanneer wij het gaan consumeren.

Ik las dat botulisme gedood wordt bij 20min op 121 graden. Dus denk ik met 30min wel safe te zijn. Maar dit is mijn volledige verantwoordelijkheid. Trouwens het vlees valt bij 70/90 min PCnen helemaal uiteen en dat vinden wij hier niet zo aangenaam.

Op de deksels van mijn potten zet ik steeds, bij controle, een markering hoeveel keer ik dezeโ€ฆ


49 weergaven

Gisteren weer eens met de pressure canner aan de slag geweest. De laatste pompoen van verleden jaar al deels verwerkt. In de bottenbouillon geweckt van onze geslachte kip.

67 weergaven

Losse elektrische kookplaat

Ik heb eindelijk een pressure canner besteld die ik 23 maart op mijn verjaardag krijg. Nu is mijn vraag.. wij koken op inductie. Zijn er hier meer die een los inductieplaatje hebben waarmee jullie buiten pressure cannen? Zo ja welke. Ik vind het allemaal super spannend. Ik heb alleen ervaring met wecken. Groeten Marlies

125 weergaven
Anna zelfvoorzienend
Anna zelfvoorzienend
21 uur geleden

Hoi Marlies, ik heb een presto canner die niet werkt op inductie dus werk ik altijd met een los elektrische kookplaat van 2200 watt en daarmee werk ik het meeste buiten omdat het oogstseizoen de periode is van waarin de grote hoeveelheden uit de moestuin verwerkt moeten worden. Om de warmte uit ons huisje te houden hebben we speciaal daarvoor een buitenkeuken gemaakt waar we ook wecken en brood bakken. De kookplaat is van een behoorlijke diameter zodat er ruimte genoeg is voor mijn canner.

Community Richtlijnen

Welkom bij de groep! Je kunt contact leggen met andere leden...

bottom of page