top of page

Pressure Canning NL Community

Openbaar·685 Canner

Welkom Pressure Canners!


Leuk dat je een onderdeel bent van deze groep. Wij hebben voor jullie een video gemaakt die je meeneemt door de verschillende mogelijkheden van de community. Tip: Bekijk deze eerst voordat je actief aan de slag gaat.




Dit is de link voor de mobiele app:

http://www.mobileapp.app/to/xD8IWoG?ref=mam 


Open pot na canning

Vanmorgen checkte ik een aantal potten in mijn berging en ging een van mijn gesealde potten open toen ik hem aan het dekseltje optilde. Niet de eerste overigens… Helaas moest ik de inhoud van deze pot weggooien, want ik kan er niet op vertrouwen dat de deksel pas vandaag had losgelaten. Eeuwig zonde.


Maar bij deze dus de waarschuwing: check de seal van je potten regelmatig. Ookal hebben ze de aanvankelijke ‘seal test’ weerstaan, het kan dus voorkomen dat ze alsnog open gaan.

29 weergaven

Hallo,


Ik ben bezig met het kerstreceptboek en wil de cranberry compote maken. Maar het is voor mij niet duidelijk of dit ook in de pressure canner moet. Meestal doe ik fruit water bath canning.


Kan ik de crannberrycompote net als de stoofpeertjes cannen, ongeveer 10 minuten?


Alvast dank, groet Emmy

94 weergaven

Zoals ik het lees, moet 600-700 ml van de cranberrysaus ( het moet volgens recept gepureerd worden) bij de pulled pork gedaan worden en dat samen pressure cannen.

Cranberry compote dat weet ik niet.

Heeft iemand het: the all new ball book of canning and preserving?

In The All New Ball Book of Canning and Preserving (2016) has recipes to pressure can potatoes using a raw pack method (p. 278, Herbed Potatoes, Chipotle Potatoes, and Mediterranean Potatoes), with raw pack instructions on p. 276.


Staat dat je aardappels raw kunt pressure cannen. Als ik een post moet geloven op internet. Ik kan het nergens controleren. Daarom via hier.


Ik wil graag momenteel alleen getest pc recepten pc'n voor koud gebruik.


Echter heb ik al wat rauwe aardappelen in de pc gedaan. Met gedachten, mocht ik het antwoord niet vinden of het is niet wat ik wil horen :) dan kan ik ze verhitte in de oven (min 10min) om botulisme bacterie te doden, ben ik correct?

134 weergaven

Dat boek heb ik niet, maar bekijk anders eens deze video:

https://m.youtube.com/watch?v=8HhHCAyYOZc&pp=ygUcUnV0aCBhbm4gemlubmVybWFuIHBvdGF0b2VzIA%3D%3D

Ik doe aardappels altijd rauw & zonder water pressure cannen. Met water vinden wij ze te waterig. Ik gebruik ze om te bakken in de pan of bv om in stamppot te verwerken.

Bewerkt
bottom of page