top of page

Pressure Canning NL Community

Openbaar·284 Canner

Hallo, heeft iemand een recept voor het inmaken van ' uit de kluiten gewassen augurken. Die krijg je na een weekje vakantie. Ik zou ze graag heel laten. Of toch beter in stukken snijden? Ik hoor het graag.

De ratatouille, gisteren gescand, in 3 verschillende soorten bokalen, is allemaal goed vacuüm getrokken.

Groetjes Liesbeth


Martine Edixhoven

Augurken kan je in zuur leggen, ik heb dit altijd zonder pc gedaan, maar voor de zekerheid wel in de koelkast bewaard. Snijden is niet nodig, als je potten hebt die groot genoeg zijn.

Het precieze recept kan ik nu even niet vinden. De augurken eerst een nacht in een vergiet laten staan met flink wat lepels zout eroverheen. Dan trekt er vocht uit. Daarna heel goed afspoelen. ( als je dit vergeet is het niet te eten weet ik uit ervaring).

De augurken stop je in steriele potten. Je kunt er naar smaak diverse kruiden aan toe voegen. Dille, peper, mosterdzaad. Gewoon er bovenop leggen.

Dan een deel azijn, met een deel water aan de kook brengen. Als je van zoet houdt kan je er suiker of honing aan toevoegen.

Deze vloeistof in de potten gieten, tot 1 cm onder de rand. Zo dat alles onder staat. Deksel erop. Na drie weken zijn de smaken lekker ingetrokken.

Langer dan e maanden hebben de potten bij ons niet in de koelkast gestaan.

Ben benieuwd of iemand met pc uit gaat proberen.

Like
bottom of page